Eclispi eclipsat pels núvols

L’únic eclipsi parcial de sol visible a la Península durant aquest any ha quedat mig tepat pels núvols, també a la Garrotxa. El moment culminant ha arribat poc abans de les nou del matí, a les 8.59 hores, quan la lluna ha tapat el 54% de la superfície solar. Els núvols baixos que aquest matí es trobaven al cel i sobre les muntanyes no permetien contemplar els primers minuts de l’eclipsi d’aquest matí des de dos dels miradors naturals més interessants d’Olot, el volcà Montsacopa i l’observatori astronòmic de Batet de la Serra. No ha estat fins a falta de cinc minuts per les 9 del matí quan els rajos del sol han pres més força i han mostrat a través dels núvols el fenòmen d’aquest eclipsi parcial, que ha tapat la part superior esquerre de l’estrella. Faran falta quatre anys per tornar a veure un fenòmen d’aquesta magnitud.