Tomben la subvenció pel Centre d’Interpretació de la natura

L’antic govern de la Generalitat ha marxat després de negar-li a Oix la subvenció per al seu centre d’interpretació de la natura a l’Alta Garrotxa. Ha tombat així el projecte museogràfic d’un edifici que es troba a les acaballes de la seva construcció i que havia d’acollir-lo. L’ajuntament no es dóna per vençut i tornarà a demanar al nou Govern de Catalunya la subvenció necessària, 30 mil euros, per posibilitar la redacció del projecte museogràfic. El tripartit fa marxa enrere deixant el poble d’Oix sense poder iniciar el projecte museogràfic que tenia previst de fer dins d’aquest edifici, seu de l’antiga rectoria. L’antic Govern s’ha negat a aportar els 30 mil euros del cost de la memòria per iniciar la redacció del projecte, i ho ha fet per motius pressupostaris, tot i que, segons l’alcalde de la localitat, Narcís Ribas, el projecte comptava amb el suport de l’administració catalana. Aquesta decisió arriba amb les obres de remodelació mig acabades i una primera inversió d’uns 200 mil euros, corresponents a l’expropiació de l’edifici i el 10% del cost de la primera fase, pressupostada en uns altres 200 mil euros.

L’ajuntament espera que l’actual govern català recapaciti i doni llum verd a aquest projecte dinamitzador per al poble d’oix. El centre d’interpretació de l’alta Garrotxa és un dels projectes previstos per aquest equipament polivalent que també comptarà amb centre d’informació i una sala d’actes i de projeccions per donar servei a tots els veïns i entitats del poble. Aviat s’acabarà la segona fase i iniciarà la segona, pressupostada en uns 100 mil euros. L’obra està prevista que finalitzi en un termini màxim d’un any i mig.