Troben sans i estalvis els quatre joves desapareguts a l’Alta Garrotxa

Els Bombers han trobat sans i estalvis els quatre joves desapareguts des d’ahir al vespre a les immediacions de la muntanya del Bassegoda, a l’alta Garrotxa, entre Montagut i Oix i Albanya. Es tracta de quatre joves de Cassà de la Selva, tres nois i una noia, que no van tornar a casa ahir després de fer una excursió per aquesta zona. Els seus pares, en veure que els joves no tornaven, van donar l’avís als bombers. A la zona s’havia trobat el cotxe dels quatre joves, però, des de dos quarts de 10 de la nit d’ahir no s’havia trobat cap rastre del seu parador. Aquest matí, els bombers de la Generalitat havien intensificat les tasques de recerca amb un helicòpter i un equip de rescat en tot moment a les immediacions del Bassegoda. Fins el lloc s’hi van desplaçar, a més, vuit dotacions dels bombers de la Generalitat i diferents dotacions dels Mossos d’Esquadra. Finalment, han estat torbats sans i estalvis, caminant pel seu propi peu, a dos quarts de 12 del matí, 14 hores després de la seva desaparició.

Els excursionistes perduts al Bassegoda, a l’Alta Garrotxa, han passat la nit en una cova de pedra, segons han explicat després de ser localitzats pels Bombers, que els han trobat quan tornaven pel seu propi peu al cotxe, situat a prop del càmping de Sadernes. Els quatre joves, que van sortir d’excursió diumenge a les set del matí, es van despistar de camí quan baixaven de la muntanya per la boira i la pluja. Després de caminar 20 quilòmetres i veure que es feia fosc, els joves es van refugiar en una cova de pastor, on van encendre un foc per escalfar-se. Com que disposaven de menjar i aigua, l’únic patiment era la comunicació amb la família, segons han explicat, perquè no tenien cobertura de mòbil.

Deixa un comentari