Sense l’electricitat promesa

Vint habitatges del veïnat de Sant Miquel de Pera, a Oix, es troben encara sense electricitat. Segons l’Ajuntament, la Generalitat s’havia compromès a aportar abans de l’abril de l’any passat la meitat del cost per portar l’electricitat fins al veïnat, una subvenció de 175 mil euros. Però l’ajuda ha arribat tard, i només n’ha arribat la meitat. El termini de la resta d’ajudes caducarà en breu i a l’ajuntament li és impossible assumir l’obra ara per ara. Novament, toca esperar. Portar l’electricitat fins aquest veïnat de l’alta garrotxa costa 350 mil euros. La Generalitat s’havia compromès a aportar-hi la meitat abans de l’abril a través del pla d’electrificació rural de Catalunya. Però l’ajuda ha arribat al setembre i només el 25% del cost total. Segons l’Ajuntament, el govern català ha incomplert la seva paraula.

Els veïns d’aquest veïnat composat per una vintena d’habitatges porten molts anys creant electricitat a partir de generadors. Més recentment, ho fan amb plaques solars. Les reclamacions arriben per part de particulars i responsables d’allotjaments de turisme rural, als quals se’ls fa més difícil garantir un servei de qualitat als seus serveis.

L’Ajuntament es fa creus que fins a aquest moment el govern català no hagi estat prou àgil per contribuir a aquestes iniciatives i fixar lapoblació rural.

x