Pere Puig hauria estat coaccionat per signar un document a favor de Construccions Tubert

Avui han començat a declarar els testimonis que van presenciar els assassinats que Pere Puig va perpetra al bar La Cuina de l’Anna de la Canya. Al llarg de tot el dia i fins divendres compareixeran testimonis, policies, familiars de les víctimes i també el director de la CAM. L’advocada de la defensa, Núria Masó, ha parlat avui d’un document que Pere Puig hauria firmat i amb el qual se’l podria haver coaccionat. Però ningú llevat de Puig té constància d’això. Pocs moments després dels quatre assassinats van començar a circular diversos rumors sobre els motius del crim. L’advocada de la defensa, Núria Masó, assegura que existeix un document, que hauria signat Pere Puig en favor de Construccions Tubert, amb el qual després se l’hauria coaccionat. Monguilod no coneix l’existència d’aquest document. El cas és que Pere Puig Puntí va matar quatre persones amb un rifle de caça. Els motius pels quals ho va fer és la pregunta que genera més interés. I els informes psiquiàtrics sobre l’estat mental de Pere Puig encarregats pel jutge tenen molt a dir-hi. Ara l’assassí es troba a la presó de Figueres, on ha començat a anar a l’escola, i a l’espera de començar a treballar en alguna de les activitats del centre penitenciari. Un mes després del terrible succés, els familiars de les víctimes han de pair encara una mort tan violenta com la que van patir els pares, els fills, l’esposa i la mare.  

Sobre els 30.000 euros que hi havia en dues llibretes a plaç fix, Masó reitera que els ingressos provenen del pare. Però el fet que Puig pogués disposar d’aquests diners sense demanar permís al seu pare, segons Monguilod, desmunta el mòbil econòmic.

El primer testimoni en declarar ha estat Joan Darné, el veí de La Canya que va saludar Puig abans del dramàtic episodi. Darné només coneixia Puig de vista, i diu que el va veure normal, com altres dies.