Una exposició sobre els benefactors, colofó dels 700 anys de l’Hospital d’Olot

El colofó final a tot un any de celebració dels 700 anys de l’Hospital Sant Jaume d’Olot és una exposició que mostra els retrats de les persones que han ajudat econòmicament la institució des del segle XVIII, quan es va instaurar la tradició de representar en tela aquests benefactors de l’hospital. Es pot veure aquests dies a la sala oberta del Museu Comarcal de la Garrotxa, a l’edifici de l’Hospici d’Olot. La col·lecció de benefactors. Així es diu l’exposició que aquests dies mostra al Museu Comarcal els retrats de les diferents persones que han ajudat de manera important perquè l’Hospital hagi complert la seva important funció fins als nostres dies. La mostra és rellevant per conèixer les tècniques pictòriques des del segle XVIII, i quina era la simbologia per representar les diverses accions. Aquest benefactor va contribuir a l’hospital amb una aportació econòmica. Aquest altre ho va posar a disposició de la institució terres… i propietats. Els quadres es mostren acompanyats d’estris que s’utilitzaven a l’hospital en l’època en què van ser pintats els benefactors. La inauguració oficial d’aquesta exposició tindrà lloc dissabte a les 12 del migdia, tot i que ja està oberta al públic, i es podrà veure fins el 13 de febrer.