Demanen quatre anys de presó per l’accident a una obra el 2006

Ahir es van asseure al banc del jutjat penal número 2 de Girona els sis responsables d’una obra d’Olot on el 2006 va morir un operari després de caure per un forat de la bastida. El jove va caure des d’una altura de 13 metres per un forat que hi havia entre la instal·lació i la façana de l’edifici i on hi faltava una plataforma adicional. Han estat citats el propietari de la constructora, Dissenys i projectes La Vall, la cap i l’encarregat de l’obra, el coordinador de seguretat, la seva companya i l’amo de l’empresa per a la qual treballava la víctima. Se’ls acusa d’un delicte contra els drets dels treballadors i un delicte d’imprudència pels quals el fiscal demana quatre anys de presó. Els responsables de l’obra han coincidit a assenyalar que la bastida s’havia instal·lat correctament, amb plataformes addicionals entre la bastida i la façana, tot i que també van reconèixer que el dia dels fets, el 21 de febrer del 2006, faltaven algunes d’aquestes plataformes, com ara la del pis superior per la qual va caure l’operari. El dia abans havia hagut una visita d’obres i segons van declarar, ningú va detectar que faltaven. Existeixen contradiccions en les declaracions dels operaris companys de la víctima, sobre si les plataformes havien estat retirades el dia abans o ja no hi eren des de la seva participació en l’obra, 15 dies abans. El cas està vist per sentència.