Casadesús promet ‘respecte i il·lusió’ i ‘oferir el millor servei’

El delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, ha pres possessió del càrrec amb ‘respecte i il·lusió’ i s’ha compromès a oferir el ‘millor servei’ a les comarques gironines. Durant el seu discurs, Casadesús ha fet seus els objectius del Govern de Mas, com aixecar el país econòmicament, plantar cara al fracàs escolar i fer de Catalunya una nació que pugui decidir amb el pacte fiscal. A nivell de la demarcació de Girona, Casadesús ha assegurat que cal potenciar ‘l’alt valor estratègic i paisatgístic’ i la ‘diversificació econòmica’ del territori, dos actius ‘prioritaris’. Unes 500 persones i personalitats públiques han assistit a l’oficialització del nomenament a la seu de la Generalitat a Girona.

Els tres diputats de CiU Xavier Pallarès, Eudald Casadesús i Carles Sala i el d’ERC Pere Vigo no ocuparan els seus escons al Parlament després que la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, acceptés, per delegació de la mesa, les renúncies. Pallarès ha estat nomenat delegat territorial del govern de les Terres de l’Ebre; Casadesús serà el delegat del Govern a Girona i Carles Sala el secretari d’Habitatge i Millora Urbana. Els tres diputats de la federació seran substituïts per Anna Isabel Marco, Montserrat Roura i Jaume Domingo, respectivament. Per la seva banda, el diputat d’ERC Pere Vigo renuncia per motius de salut i serà substituït per Pere Bosch.