L’Olot segueix pressionant el Vic, el proper rival

La Unió Esportiva Olot continua el seu camí cap a l’ascens a tercera divisió. Ahir va guanyar 1 a 4 al camp del Poble Sec, l’últim classificat de la categoria. Amb aquest resultat els de Nitus Santos segueixen perseguint al Vic, que és el líder, a només dos punts. Els osonencs rebran el proper cap de setmana a l’Olot. Per la seva banda el Bosc de Tosca, de Primera Territorial, va perdre a casa contra el Ripoll per 1 a 3. L’àrbitre va expulsar a l’entrenador dels locals i a un jugador, i això va determinar el partit. El partit no va començar bé pels d’Olot, que van veure com els locals estavellaven una pilota al pal al minut 5. Però l’equip va saber reaccionar i al minut 9 una jugada personal de Dani Alonso posava el marcador a favor dels olotins. 10 minuts després de l’inici de la segona meitat, el Poble Sec col·locava l’empat al marcador. L’Olot havia deixat escapar bones ocasions per rematar el match, continuava insistint però no trobava el fons de la xarxa. El punt d’inflexió de l’enfrontament va ser l’entrada de Robert Fernàndez, que va entrar al minut 68 per anotar un hat-trick en 4 minuts. Robert va forçar per jugar uns minuts, tot i tenir punts de sutura al genoll. La victòria manté l’Olot a 2 punts del líder, el Vic, que va guanyar 3 a 0 al Gramanet; i amplia distàncies amb el tercer classificat, el Tàrrega, que ja és a 5 punts.

El Boscdetosca va caure derrotat dissabte per un gol a tres davant d’un gran Ripoll. Els garrotxins no van aprofitar l’oportunitat d’avançar els del Ripollès, en part, per la polèmica actuació del col·legiat. S’esperava un gran partit entre el quart i el tercer classificat del Primera territorial, només separats per dos punts. Però no es va veure bon futbol al Municipal de Boscdetosca. Això sí, els locals van ser els que més es van esforçar a tenir la possessió de la pilota i crear ocasions de gol. El Ripoll aguantava bé les envestides locals i va poder avançar-se en el marcador gràcies a un contraatac aïllat. El Boscdetosca no es va rendir i Joan va trobar el premi del gol ja al límit de la primera meitat.

La segona part va estar farcida d’ocasions per als dos equips la més clara, de Gil. Els locals van tenir uns minuts de bon futbol. Però en el minut 60, un penal clar sobre Jose va decantar la balança a favor dels visitants. El mateix Jose va posar el seu equip per davant en el marcador. Els dos equips es van emplear a fons i van oferir un alt grau d’intensitat. L’àrbitre no va estar a l’altura del partit i castigar molt més el Boscdetosca que el Ripoll. A més l’entrenador local i Galo van ser expulsats.

El Ripoll va fer el seu partit i va saber aprofitar el fet que el rival es descentrés per l’actuació arbitral i va arrodonir la victòria mitjançant un altre penal clar del porter Quel. Una vegada més, no van perdonar la pena màxima. La bona ratxa dels garrotxins va finalitzar, però la segona volta pinta molt bé i el quart lloc, de moment, no perilla.