Sant Jaume diu ‘NO’ a la planta de triatge

Ahir l’associació de veïns de Can Coma va obrir l’urna des de primera hora del matí i fins les tres de la tarda al centre cívic de Sant Jaume de Llierca. La majoria dels que s’hi van apropar i van votar, ho van fer per mostrar el seu malestar amb la idea d’ubicar al municipi la planta de triatge i queda demostrat amb el 94% dels vots en contra d’aquesta infraestructura. Segons l’organització, van anar a votar un 40% del cens. Les votacions al centre cívic de Sant Jaume de Llierca començaven amb el precedent, un dia abans, dels vots al nucli de Coguleres, al terme municipal de Santa Pau però molt proper als terrenys destinats a la futura planta de triatge. Allà tots els vots emesos van ser per rebutjar la futura planta.

Tots els que es van apropar fins el centre cívic veien important aquesta consulta tot i no tenir efectes més enllà de conèixer l’opinió dels ciutadans. Molts d’ells ho feien per mostrar el seu rebuig a la planta. Alguns dels votants manifesten que també aniran a votar quan es faci la consulta oficial, organitzada per l’Ajuntament i amb el vist i plau del departament de Governació, tot i que hi ha qui dubta de si aquesta consulta es produirà abans no sigui massa tard.

Fins ara han votat els veïns de Sant Jaume de Llierca i de Coguleres, a Santa Pau. D’aquí a 15 dies ho faran a la urbanització de la Cometa, que pertany al municipi de Montagut i Oix. Encara està per determinar la data en què votaran els veïns de Sant Ferriol que viuen propers als terrenys de la futura planta.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Sant Jaume de llierca ha volgut deixar clar que no té res a veure amb aquesta iniciativa. L’alcalde, Enric Llongarriu, expressa que tindran en compte el resultat d’aquesta consulta tot i que esperen la celebració de la jornada de votació oficial amb el vist i plau de governació. El consistori ja ha enviat la sol·licitut i espera la resposta de la Generalitat.

Deixa un comentari