La Garrotxa, present al FITUR de Madrid

Olot TV/ACN. Avui ha començat una nova edició del FITUR, la fira internacional de turisme de Madrid, una de les més importants del panorama europeu. Turisme Garrotxa hi participa també aquest any a través de l’estant de Turisme de Girona costa brava i a través dels seus responsables. L’entitat garrotxina té clar que ha de seguir participant en aquest esdeveniment per portar-hi l’oferta turística de la comarca i establir contacte amb tour operadors de cara a generar demanda del nostre turisme d’interior. Les marques turístiques catalanes presenten un any més la seva oferta cultural, gastronòmica, paisatgístics i lúdica a Fitur 2011, la fira més important del sector a l’Estat on s’espera la presència de 200.000 visitants en quatre dies. Una de les prioritats d’aquesta edició i de la política del nou Govern, segons la directora general de Turisme, Marian Muro, és donar suport a les pimes i maximitzar els recursos destinats a promoció turística. L’stand de Catalunya, de 1.800 metres quadrats., acull les propostes de 70 entitats sota el lema de la campanya ‘Sóc fan de Catalunya’.

La directora general de Turisme ha afirmat que una de les línies del seu executiu serà donar suport a les empreses, especialment a les pimes, i eliminar obstacles burocràtics que incideixen en la rentabilitat del sector. ‘Analitzarem tota la normativa per veure si podem contribuir en aquest tema’, ha dit en declaracions als mitjans abans de l’inici de la Fira.

Una línia d’actuació que anirà acompanyada de campanyes de promoció, tot i que segons la pròpia Muro d’ara en endavant caldrà treballar per ‘obtenir una major rentabilitat’ i ‘focalitzar les accions’ que es duen a terme en aquest camp en un moment en què es viu una situació complexa des del punt de vista econòmic.

Muro ha avançat que es crearà una nova taula de turisme amb representants dels sector públic i de les empreses per impulsar la cooperació público-privada en aquest àmbit. S’hi analitzarà, entre altres, la simplificació de les llicències i les ajudes per innovar i invertir en tecnologia, un element que segons ha recordat la directora general de Turisme incideix directament a la seva rentabilitat. El Govern també es fixa com a prioritat millorar l’accés al crèdit de les empreses turístiques.

Tan bon punt ha obert portes, l’stand de Catalunya a Fitur ha començat a presentar les seves propostes que inclouen la ruta del vi de Lleida, el Centre d’Observació de l’Univers del Montsec o les vies verdes de Girona, entre molts altres. Tot plegat sota el lema de la campanya ‘Sóc fan de Catalunya’ protagonitzada per Ferran Adrià, Josep Carreras, Custo Dalmau, Gemma Mengual i Bojan Krkic, que segons el Govern mostra una opció turística propera, de qualitat i amb una identitat pròpia que la fa singular i que assegura experiències úniques.

Aquest dimecres ja s’hi ha presentat la Ruta del vi de Lleida-Costers de Segre i el curtmetratge ‘On la terra abraça el mar’, una producció que s’inscriu en la campanya de publicitat per promoure el turisme de qualitat de Sant Carles de la Ràpita. També dimecres el Consorci del Montsec presenta les novetats del Centre d’Observació de l’Univers a través del propi director científic del Centre, Salvador Rivas, i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida exposa les actuacions de l’Associació de Pobles amb Encant de Lleida.

Salou també serà present a Fitur 2001 mitjançant un acte en què el seu alcalde, Pere Granados, presentarà la ciutat i el complex esportiu, mentre que Torisme Val d’Aran presentarà el Val d’Aran Convention Bureau. El Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès també presentarà l’aplicació mòbil d’EnoturismePenedès.

Dijous l’alcalde de Calonge, Jordi Soler, rebrà de mans del conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, el certificat de destinació de turisme familiar. L’acompanyarà la directora general de Turisme, Marian Muro.

També dijous Fitur acollirà la presentació de les rutes electròniques de les vies verdes de Girona de la mà del gerent del Consorci de les vies verdes, Emili Matí. Posteriorment es donaran a conèixer les accions realitzades en el marc del pla de competitivitat turística de la Tarraco Romana, i l’ajuntament de Castell-Platja d’Aro presentarà la web municipal.

L’alcalde de Castelldefels, Joan Pau Pagès, també serà present a Fitur per presentar els nous productes de Castelldefels turisme, i la tinent d’alcalde de Promoció i Desenvolupament de Girona, Cristina Alsina, donarà a conèixer els nous itineraris de senderisme a l’entorn natural de la ciutat.