Els empresaris critiquen les deu hores que va estar tallat l’eix Vic-Olot

Un xoc frontal produït ahir a dos quarts d’1 del migdia entre dos camions a l’interior del túnel de la Sala de Bracons va obligar tallar el trànsit de la carretera durant unes 10 hores, fins tres quarts de 10 de la nit. L’empresa encarregada del manteniment del túnel ha informat que durant el xoc es van malmetre l’asfalt i les parets del túnel. El sector empresarial creu que l’incident es podria haver resolt en menys temps. Per causes que encara es desconeixen, un camió va enviar ahir al migdia el carril contrari a l’interior del túnel de la Sala, a la carretera de Bracons, i va xocar frontalment contra un altre camió que circulava en direcció contrària. L’accident va provocar un ferit lleu, un dels conductors, que va ser traslladat a l’hospital de Vic. Un dels camions transportava carn congelada, que va quedar escampada per tot l’asfalt. A més, l’¡accident va afectar l’asfalt i les parets del túnel. La carretera va quedar tallada mentre van durar les tasques de rescat i de rehabilitació de l’asfalt, en total 10 hores. Els conductors que arribaven fins als accesos de les vies eren informats de les rutes alternatives i feien mitra volta. Tabasa, l’empresa gestora del túnel de Bracons, ha aconsellat l’eix transversal per als vehicles pesants. L’incident ha afectat la circulació per als 5 mil 600 vehicles que utilitzen diàriament la via, més d’un 10% dels quals correspont a transport de mercaderies, i que han hagut de reconduir el seu trajecte. Pel que fa al transport públic, l’empresa teisa ha canviat el recorregut per a les 9 viatges entre Olot i Barcelona que s’han vist afectats. Els recorreguts es van produir per la carretera de la salut, per Ripoll o per l’autopista AP-7. El Server s’ha pogut oferir de la mateixa manera tot i que amb algun retard.