La fira del Farro, el 5 i 6 de febrer

La fira del Farro torna per quart any consecutiu a la Vall de Bianya. L’objectiu principal de la organització ha estat recuperar aquest plat tradicional, que durant els anys de postguerra va ser molt consumit pel baix cost econòmic. La seva base és la farina blanca de blat de moro, que es preparava en algun dels 21 molins que hi ha a la Vall. Tres d’aquests molins han estat rehabilitats en les successives edicions de la fira, i aquest any es podrà visitar el Molí fariner del Colomer. Són diverses les activitats que es podran fer, a més de les conferències que es faran dissabte 5 de febrer a l’Ajuntament de Bianya. El mateix dia, però al mercat setmanal de la Canya, es farà un tastet de Farro i Llardons de la mocada per presentar i promocionar la fira. Ja a la tarda, també a l’Ajuntament, es podran tastar 12 plats que tenen el farro com a base.

Aquest any també s’han preparat sis punts de llibre amb receptes de cadascun dels restaurants. L’artista Quim Domene, que té el seu estudi a la Vall, ha repetit en la realització del cartell, que enguany s’ha inspirat en una escultura d’ell mateix.

El dia 5 acabarà amb un sopar a les 9 del vespre al Centre Cívic de la Vall de Bianya; i el 6 a les 10 del matí s’encetarà la fira amb un altre tast de farro per esmorzar. Fins a les 2 es podrà visitar el molí del Colomer, passejar amb burro o assistir a exhibicions de tir amb arc, bike trial i diverses actuacions musicals i exposicions.