Llum verd a la polèmica planta de triatge

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat l’avatplà de la planta de triatge de la Garrotxa i per a això, ha escollit ja el lloc definitiu on s’ubicarà que era el primer lloc plantejat; als terrenys de la coma baixa, a tocar del polígon del Pla de Poliger, però fora dels seus límits. El consell va aprovar aquest avantpla amb els vots a favor de Convergència i Unió i la majoria de conseller del partit dels socialistes, l’abstenció del conseller socialista Joaquim Pagès i els vots en contra d’Esquerra Republicana de Catalunya. El PSC va donar llibertat de vot. La majoria de consellers van votar-hi a favor menys l’alcalde de Tortellà, Joaquim pagès, que va preferir abstenir-se. El partit estava satisfets amb els informes tècnics que avalen la decisió final sobre on s’ha d’ubicar la planta. ERC, que hi van votar en contra, van dir haver-se sentit sols en la defensa d’alternatives per a l’ubicació de la planta dins de sòl industrial perquè Alternativa per la Garrotxa s’ha absentat durant els últims plens del consell i no s’ha produit cap substitució.

Sobre els detractors de la planta que van votar-hi en contra a la consulta no vinculant del passat diumenge, el president del consell va declarar que han de donar confiança als càrrecs electes encarregats de portar a terme el projecte.

Al ple van assistir les regidores del grup municipal d’Esquerra a Sant Jaume de Llierca així com altres veïns del municipi.