El Firalet d’Olot és “massa fosc”

La il·luminació que ha quedat al passeig Bisbe Guillamet, el Firalet, després de la seva urbanització no satisfà als veïns i comerciants de la zona i consideren que la zona és encara massa fosca per la nit. Des de fa mesos reclamen a l’Ajuntament solucions al respecte. Recentment el consistori s’ha reunit amb aquests veïns. En els propers dies faran una prova per modificar l’enllumenat que es troba als laterals del passeig. Si funciona, ho aplicaran de cara al mes de març. Massa fosc. Així consideren els veïns i comerciants del Firalet que és el seu passeig per la nit. Tant que la gent no hi passeja quan es fa fosc, segons diuen. El negre del paviment i el mobiliari urbà absorveix la llum. L’Ajuntament s’ha reunit amb els veïns i ha proposat provar de posar els llums dels laterals del més alts, que sobresurtin dels balcons i amb una major intensitat.

Els veïns i comerciants esperen que les solucions de l’ajuntament siguin satisfactòries. Alguns veïns no entenen per què el passeig de davant l’ajuntament és tan fosc a la nit. Si la prova funciona, s’aplicarà al març. Els veïns, que havien pensat fins i tot organitzar un acte per reivindicar un Firalet amb més llum, estan ara a les expectatives dels resultats.