Josep Colom, ‘fesol d’or’ 2011

Santa Pau va celebrar ahir el 30è aniversari de la Fira de Sant Antoni, coneguda com la Fira del Fesol. La celebració va ser tot un èxit i va comptar amb un gran nombre d’assistents. Josep Colom va guanyar el ‘fesol d’or’ i Bruno Oro, l’Artur Mas del Polònia, va ser el convidat d’honor. Com cada any el fesol de Santa Pau va ser el protagonista de la Fira de St. Antoni, en la seva trentena edició. Tot un èxit d’assistència en un acte que any rere any està esdevenint un referent per a les mostres gastronòmiques . És una manera de fer veure i donar impuls a un sector poc reconegut com és l’agricultura. Van fer falta més de 60 tones de fesols per dur a terme la celebració estrella de la Fira, la fesolada popular.

Gairebé tots els restaurants van esgotar existències, i és que els assistents no es van estar de provar totes i cadascuna de les variades i originals receptes que preparaven. 

Com cada any es va fer entrega del Fesol d’Or, un reconeixement honorífic que l’Ajuntament i les associacions adherides atorguen a la persona que ha estat rellevant per al conreu del fesol. Enguany el premi ha estat per Josep Colom. El premi se li va concedir per la seva gran aportació al conreu de fesols, ja que va ser propulsor de les màquines de recollir-los i triar-los. Se’l va titllar com un “geni que vol passar desapercebut”.

La fira va tenir com a convidat especial l’Artur Mas del Polònia, Bruno Oro, que va destacar la bellesa del poble de Santa Pau i la hospitalitat dels seus habitants. La Fira de St. Antoni també va comptar amb les típiques paradetes de degustació i venta de menjar i licors.