Divergència d’opinions sobre el nou impost per tenir animals de companyia

La nova taxa que els ajuntaments de la comarca pretenen cobrar als propietaris d’animals domèstics espanta i s’acull al mateix temps amb bons ulls. Alguns ciutadans veuen que la necessitat de finançar una nova gossera comarcal és un motiu raonable però, per d’altres, l’impost és un cost més que se suma als que ja es paguen per tenir un animal de companyia. Els costos generals per tenir un animal varien en funció de si es tracta d’un gos, un gat o una fura, i també de la raça i del pes de l’animal. Si menja més o menys, si es posa malalt o es manté sa durant tota la seva vida o si pateix un accident. El tipus de menjar també és un factor a tenir en compte.

L’Ajuntament d’Olot encara ha de definir la quantitat d’aquesta nova taxa que se sumarà a aquests costos. L’acord s’ha debatut en el consell d’alcaldes comarcal i falta determinar l’impost a aplicar a cadascun dels municipis de la Garrotxa. El fet que a Olot s’hagi modificat l’Ordenança de control i tinença d’animals sense concretar la taxa genera incertesa entre alguns ciutadans. D’altres, esperen que l’impost repercuteixi en algun servei.

Està previst que la futura taxa contribueixi als ingressos per al nou servei de custòdia d’animals i la nova gossera comarcal, que deixarà de ser can Mali. Les noves dependències es donaran a conèixer en les properes setmanes.

x