Els pensionistes gironins cobren la meitat que els de la UE

Els pensionistes gironins cobren de mitjana 700 euros mensuals. Això és la meitat del que cobra de mitjana un jubilat a la Unió Europea. L’estudi, del sindicat Gesta vinculat a Hisenda, revela a més que un dos de cada 10 pensionistes de l’estat Espanyol es troben en risc de pobresa relativa. És el vuitè pitjor lloc de la unió, només per darrere de Letonia, Xipre, Estònia, Bulgària, Lituània, el Regne Unit i Finlàndia. Un pensionista a la demarcació de Girona cobra de mitjana 705 euros. Això és la meitat del que cobra un jubilat europeu, que rep al mes una pensió mitjana de 1.250 euros. Una diferencia notable als ulls dels pensionistes olotins.

Demà el Consell de Ministres del govern a Madrid aprovarà l’avantprojecte de la reforma de les pensions que ha d’allargar fins als 67 anys l’edat de jubilació. Els pensionistes olotins creuen que cal una solució davant una població cada cop més envellides, tot i que es pregunten si aquesta serà la bona.

Aquesta matinada, govern i sindicats han arribat a un primer acord sobre la reforma de les pensions. El preacord fixa que per jubilar-se als 65 anys farà falta que el treballador hagi cotitzat Durant 38 anys I mig. Això són dos anys i mig menys del que proposava l’executiu de José Luís Rodríguez Zapatero. Alguns sectors de la societat continuen sense estar satisfets amb les modificacions que es preparen per al sistema de pensions. Continua programada una concentració contra la reforma de les pensions per demà a les 7 del vespre davant l’església de sant esteve d’Olot.

x