Besalú amplia el mercat tradicional per fer front a la crisi

Besalú ampliarà de trenta a prop de cinquanta parades el tradicional mercat del dimarts. La voluntat és oferir la màxima diversitat de productes i dinamitzar econòmicament i comercialment la vila. Es mira així de contrarestar els efectes negatius de la crisi econòmica. L’Ajuntament també proposarà als comerciants la creació d’un nou mercat els diumenges amb una periodicitat relativament constant per seguir dinamitzant econòmicament el municipi. La vila comtal ampliarà el tradicional mercat del dimarts, ubicat al prat de Sant Pere, perquè s’expandeixi pels seus entorns i fins els claustres. L’Ajuntament diu que han rebut prou sol·licituds per ampliar de 10 a 15 parades. L’ampliació segueix un clar objectiu. Les noves parades oferiran productes que dins ara no es trobaven al mercat, amb la voluntat de crear una oferta al més diversa possible als consumidors.

Paral·lelament, l’Ajuntament proposarà i consensuarà amb els comerciants la creació d’un segon mercat els diumenges per dinamitzar i fer més rentables comercialment els caps de setmana, quan la vila s’omple de visitants. El consistori comunica aquests dies aquesta proposta als comerciants del poble per conèixer quins estan interessats a sumar-se a la iniciativa.