Besalú farà la recollida selectiva porta a porta

Besalú vol fer una recollida selectiva integral de residus porta a porta a tots els habitatges de la vila. Aquesta recollida, que ja fa uns mesos que porta a terme la brigada municipal amb el cartró i els envasos i que ara iniciarà amb el rebuig i la matèria orgànica, promou que siguin els propis veïns i els comerços qui facin el triatge dels residus a casa o al magatzem. La iniciativa permet aconseguir la conscienciació ciutadana per generar menys residus alhora que s’abarateixen costos. Hem seguit l’anomenada brigada verda de Besalú durant un vespre a la recollida porta a porta d’envasos. Dijous a les vuit del vespre. Dos operaris de l’anomenada brigada verda inicien la recollida d’envasos porta a porta. Durant diversos dies a la setmana en horaris concrets, aquesta brigada recull envasos o cartró, en habitatges, comerços, bars i restaurants, grans productors de residus que poden ser reciclats. Abans de l’estiu iniciaran la recollida de rebuig i també volen iniciar la recollida de matèria orgànica. La iniciativa permet conscienciar els ciutadans, obtenir un residu de qualitat de cara al reciclatge, i abaratir costos municipals.

Aquests són els objectius de la futura planta de triatge. L’alcalde de Besalú, Lluís Guinó, creu que el fet que la comarca prengui consciència a nivell mediambiental amb iniciatives com aquesta pot complementar la tasca de futurs equipaments per a la gestió dels residus. Aquesta iniciativa també ha permès la generació de nous llocs de treball. De moment, el consistori ha pogut contractar dues persones per a aquesta tasca específica. De moment, la recollida porta a porta es fa al barri vell dins d’un projecte del pla de barris. La idea és que en uns mesos pugui fer-se extensiva als habitatges, comerços i establiments de tots els barris de la vila.