S’escalfen els motors per la fira del fajol

La sisena fira del Fajol se celebrarà els dies 12 i 13 de febrer. El diumenge dia 13 començarà la fira en sí. Una jornada en què les diferents maneres de treballar el Fajol agafen bona part del protagonisme. La principal novetat de la Sisena fira del Fajol és la presència d’una comitiva de cuiners japonesos. Els cuiners japonesos, que participaran a la fira activament, mostraran com treballen el fajol. Un d’ells és el campió del món d’amassar fajol. El col·lectiu cuina volcànica farà també demostracions en directe, demostracions a les que els japoneses pararan especial atenció. Divuit japonesos d’una acadèmia dedicada al Fajol, mestres i també alumnes. I és que el país nipó, a més de ser un dels estats més moderns del món és també un dels més arrelats a les seves tradicions. I el Fajol es consumeix allà, com aquí, des de fa molts anys.

La fira es vol centrar en el producte local i pontencia el fajol en un dels llocs on es conrea. Els impulsors en són els productors i també els cuiners més ‘volcànics’. Gent que treballa el producte, en coneix les virtuts i els camins per explotar-les. Camins que porten al Japó.

Els moments estrella de la Sisena Fira del Fajol són les degustacions a les 12 del migdia i a les quatre de la tarda, però també hi ha altres activitats. Els debats del dissabte en són una, i els tallers per a nens no tenen menys èxit. Aquest any en Batoies, el gegant de Batet, comptarà amb l’ajuda del gegant Plafalgars, de Vallfogona. Les dues colles geganteres animaran diversos actes.