El cuiner acusat d’abusar de nens en unes colònies diu que només els va tocar per aplicar-los loció antimosquit

ACN. El cuiner acusat d’abusar de nens en unes colònies a Joanetes, a la Vall d’en Bas, diu que només els va tocar en alguna ocasió però per aplicar-los loció antimosquit. Donald Maximo S. A. s’enfronta a una pena de 15 anys de presó acusat d’aprofitar que els nens estaven sols per fer-los tocaments. Segons les acusacions, va abusar de tres menors d’entre 11 i 13 anys que participaven en unes colònies organitzades per la parròquia Sant Albert Magne de Barcelona. El cas es remunta a l’estiu del 2008 i ha arribat a judici aquest dilluns a l’Audiència de Girona. Els menors, que han declarat a porta tancada, sostenen a la denúncia que el cuiner entrava a les seves habitacions, on abusava d’ells.

El cuiner diu que en alguna ocasió havia tocat algun dels nens però ha afirmat que ho va fer per posar-los loció antimosquit o per ‘tranquil·litzar-los’ perquè estaven molt nerviosos. Segons ha declarat durant el judici, va aplicar el remei contra les picades de mosquits a l’esquena dels menors perquè ells mateixos li van demanar. ‘Vaig entrar a una habitació i dos nens em van demanar que els posés crema a l’esquena’, ha explicat l’acusat.

També ha explicat que tot i que era cuiner, en alguna ocasió anava fins les habitacions on hi havia els nens per fer-los callar perquè hi havia molt desordre i la casa es convertia en un caos. Segons Donald Maximo S. A., els monitors responsables no sempre complien amb les seves funcions i ell es veia ‘obligat’ a vigilar-los. El cuiner diu que va ser en aquestes ocasions que, potser, ‘havia col·locat una mà a l’esquena o al peu’ d’algun nen. ‘Això sí que segur que ho vaig fer vàries vegades’, ha explicat.

L’acusat també ha insinuat que encara que ell ‘mai’ ho va veure, a la casa corrien rumors que un altre monitor feia massatges estranys als nens mentre els feia estirar en tovalloles a una era de la casa. ‘Jo no ho vaig fer’, ha afirmat. Un altre factor que ha apuntat, és que en alguna ocasió s’havien creat ‘estats de pànic’ i ‘psicosis’ entre els nens que estaven de colònies que, l’un a l’altre, es feien creure històries inventades com que hi havia un vagabund perillós prop de la casa. ‘Al final no hi havia cap nen que no l’hagués vist o hagués tingut alguna trobada amb ell’, ha explicat durant el judici.

Les acusacions sostenen que el cuiner va abusar de tres nens mentre passaven uns dies a la casa de colònies alemanyes Can Barraca, a Joanetes. Les colònies estaven organitzades per la parròquia Sant Albert Magne de Barcelona i es van fer en dos torns entre el 28 de juny i el 12 de juliol del 2008. Les víctimes, que han declarat a porta tancada, l’acusen a la denúncia d’haver-los fet tocaments i, fins i tot, masturbar-los o fer-los fel·lacions. Els nois en el moment dels fets tenien 11, 12 i 13 anys.

Segons les acusacions, el primer dels casos es va produir durant tres nits, entre el 28 de juny i el 4 de juliol. Segons el menor, que tenia 11 anys, el cuiner va entrar a la seva habitació i es va apropar al llit on dormia. Llavors, amb l’excusa de fer-li un massatge, el va tocar ‘insistentment’ per tot el cos, cara, esquena, pit i genitals. ‘El menor li demanava que parés’, recull l’escrit de l’acusació pública que relata que en una d’aquestes nits el processat ‘es va introduir el penis del menor a la boca i li va practicar una fel·lació, tot i que el nen s’hi negava’.

El segon cas hauria passat la nit del 6 de juliol. Segons el fiscal, l’acusat va seguir la mateixa estratègia. Va entrar a l’habitació d’un altre noi, aquest tenia 12 anys, i amb l’excusa de fer-li un massatge li va fer tocaments per tot el cos i el va acabar masturbant. L’acusació pública sosté que les nits següents va tornar a l’habitació del menor ‘insistint reiteradament en fer-li massatges’.

La tercera víctima, segons el fiscal, tenia 13 anys. Entre els dies 5 i 12 de juliol, el nen estava malalt i es va quedar fent llit. El cuiner hauria aprofitat que li havia de portar una camamilla per, amb l’excusa de fer-li un massatge, tocar-lo per tot el cos. Finalment, va dirigir la seva mà cap al penis del nen que li va agafar les mans i li va demanar que parés.

Per aquests fets, Donald Maximo S. A., que té 66 anys, s’enfronta a 15 anys de presó. El ministeri fiscal demana una pena de 13 anys i mig de presó i una indemnització de 30.000 euros. L’acusació particular eleva la petició a 15 anys i demana una indemnització per als nois que representa un total de 50.000 euros. Les parts acusadores també acusen la parròquia de Sant Albert Magne de Barcelona com a responsable civil subsidiària. La defensa demana que l’absolguin. Està previst que el judici continuï dimarts a l’Audiència de Girona.