Unes 6.000 persones visiten la fira del farro de Bianya

El farro, un producte molt consumit antigament a la Garrotxa, torna a ser vigent gràcies a l’esforç que fan moltes persones. El nucli d’aquesta promoció es concentra a la Vall de Bianya i la fira del farro n’és el motor. Ahir milers de persones es van passejar pel nucli d’Hostal nou. Amb un temps que feia pensar més en la primavera que no pas en l’hivern i amb una temperatura més que agradable, la Garrotxa es va bolcar a la fira del Farro de la Vall de Bianya. L’organització calcula que unes sis mil persones van passejar per l’Hostal nou, on s’hi concentraven les activitats de la quarta fira. Un esmorzar va donar peu a totes les activitats. El visitant es trobava, primer, les parades amb productes autòctons de les comarques de Girona. Embotits, ratafia, productes artesanals o formatges de tota classe, els quals es podien tastar allà mateix. A pocs metres una cua de gent indicava l’entrada del molí fariner del Colomer, que s’ha recuperat per demostrar com es feia la mòlta del blat de moro per aconseguir el farro.

L’artesania és un dels components de la fira del farro. Aquests cistellers de l’Alt Empordà van fer demostracions en directe d’un dels oficis més nostres i que s’estan perdent. Durant la passejada per la fira ens trobem els timbalers Dum Dum Dum. Segurament un dels grups més joves de la Garrotxa… A la part alta les parades segueixen amb la presència del Mas Colomer, una casa construïda en un espai privilegiat. Els restaurants de la zona van col·laborar amb la fira oferint un tastet de farro. Però també s’hi trobaven altres productes elaborats amb aquesta farina, com són els donuts. L’artífex és en Pep Nogué, reconegut gastrònom i presentador del programa ‘Del paisatge a la taula’ d’Olot Televisió.

 

Ja de tornada l’autor del cartell de la fira del farro, Quim Domene, signava el cartell a tots aquells que n’han volgut tenir un bon record.