Xavier Carbonell torna a pintar Olot, 40 anys després

El pintor olotí reconegut internacionalment Xavier Carbonell ha tornat a representar Olot en els seus quadres després de gairebé 4 dècades. Ho ha fet per contribuir a donar una imatge positiva de la ciutat al món, després que els tràgics successos de l’última tardor hagin tacat internacionalment aquesta imatge. L’artista vol representar els indrets més optimistes de la ciutat. Entre ells no hi ha el Firalet i el nou arxiu comarcal perquè considera que no conviden a l’optimisme. Olot torna a ser motiu d’inspiració per a Xavier Carbonell. Ho és després que el pintor s’hagi proposat enaltir les excel·lències de la ciutat a través dels seus quadres. El pintor ha començat representant l’església de Sant esteve i li ha donat la lluminositat i l’optimisme amb què sempre impregna els seus quadres. Carbonell vol pintar l’Olot optimista, l’Olot alegre.

El pintor no representarà en canvi les obres urbanístiques que creu que han aportat pessimisme a la ciutat. Segons diu, aquestes obres són la urbanització del Firalet i el nou arxiu comarcal. Carbonell no els pintarà. Feia gairebé 4 dècades que Carbonell no representava Olot en els seus quadres. Ho havia fet en els inicis de la seva carrera i fins el 1973.

Els quadres sobre Olot es mostraran properament en sales d’arreu del món on el pintor té pendent esposar. La primera de les mostres serà a la galeria Ellen Richard de Zurcí, a Suïssa. Durant les properes festes del tura, aquests quadres es podran visitar a l’exposició que el pintor inaugurarà a la galeria d’art Arcadi Calzada.