La delinqüència cau un 20% durant el 2010 a Olot

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament i els cossos de seguretat d’Olot i La Garrotxa han presentat les xifres de delinqüència. Durant el 2010 els delictes s’han reduït, globalment. prop d’un 20 per cent a la ciutat. Els robatoris en establiments comercials i els robatoris amb força, han disminuït fins a la meitat. Tant els registres dels Mossos com els de la Policia Local indiquen que la conflictivitat ha baixat a la ciutat i a la comarca. El cap dels Mossos va avançar que hi ha hagut un 50 per cent menys de robatoris en establiments comercials, menys robatoris a empreses, menys robatoris de vehicles i també menys robatoris amb violència o intimidació a tota la Garrotxa. De la seva banda, el cap de la policia local va destacar la intervenció del cos al mercat setmanal i també els 110 comisos de drogues que s’han fet a les immediacions dels instituts de la ciutat.

Els agents locals també recullen dades sobre els accidents amb ferits, que han passat de 93 col·lisions el 2009 a 100 durant el 2010. La majoria d’aquests ferits han estat lleus, i les dades indiquen també que la quantitat de ferits Greus s’ha reduït respecte 2009. Tot i això, el 2010 hi ha hagut dues morts per atropellament a la ciutat.

Segons les estadístiques, els ciclomotors i els peatons són els més vulnerables en els accidents a la ciutat. Especialment els peatons, que també quan creuen pels passos de zebra pateixen atropellaments. Des de l’Ajuntament s’estudia quines accions prendre per reduir la sinistralitat als passos de vianants. Potser l’entrada en funcionament dels 6 ràdars a les diferents entrades de la ciutat hi ajudarà. Les caixes es van col·locar el mes de novembre i serà a finals d’aquest febrer, després d’haver-se fet les proves pertinents, quan entraran en funcionament.