El Carnaval d’Olot en 3D

Més activitats per menys pressupost. Aquesta és la premissa amb què s’ha preparat el Carnaval d’Olot 2011. Serà els dies 10, 11 i 12 de març i, entre les novetats, hi ha la recuperació del Ball de la Dona i el Ball de disfresses, que es faran el divendres i el dissabte a la Sala Torín. Reina de Gínjols i Ratolins, Princesa de la vall, Emperadriu de la medicina, deessa de la fantasia i l’alegria. El gran rei Magma, colorista de la foscor, cavaller almogàver, alquimista verregàs, mestre cardat de l’empenya’t, i sorollós de la vandalmogàvers. Dissabte es van presentar al Casal Marià la reina i el rei d’aquesta edició del carnaval d’Olot, que organitza el centre d’iniciatives turístiques des de fa 22 anys.

El carnaval començarà el dijous 10 de març amb el pregó dels reis, que aquest any tornarà a l’Orfeó Popular Olotí. Al voltant de 1500 persones i una cinquantena de colles participaran a la gran rua del dissabte, que deixarà pas al ball de disfresses a la sala Torin. També en aquesta sala, però el divendres, s’hi celebrarà el ball de la dona, on es premiaran les millors disfresses.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és el cartell. L’aficionat a la fotografia Carles Gil ha dissenyat una en tres dimensions, on es pot veure una màscara del carnaval amb més tradició del món, Venècia. Gil és aficionat a la fotografía i especialista en la tècnica amb què es creen les instantànees en tres dimensions, que requereixen unes ulleres especials per apreciar-ne la profunditat.

El Carnaval d’aquest any ha ajustat el pressupost amb idees i il·lusió. Pel dia de la gran rua, que durarà unes dues hores i mitja, hi ha algunes sorpreses reservades. Els quatre premis per a comparses van dels 200 euros als 600. I les quatre carrosses que quedin en primera posició rebran de 600 a 1200 euros.

 

 

 

x