El Subirats més inèdit arriba a Olot

Un dels màxims exponents del dibuix i el cartellisme del segle XX va ser sens dubte el barceloní Josep Subirats. El seu pinzell i el seu llapis van dibuixar la història recent del país al mateix temps que s’escrivia. Especial és la seva visió de la guerra civil i els anys de la postguerra. Fons d’Art galeria té la sort de comptar amb una selecció de la seva obra inèdita de dibuixos i acuarel·les que aquests dies la mostra al públic. Les aquarel·les i dibuixos l’artista Josep Subirats retrata amb gran talent la misèria dels vençuts de la Guerra civil espanyola, a través dels paisatges urbans de la Barcelona de la postguerra. Barris o prats, tots sols i desemparats, es mostren a través de l’aquarel·la i d’altres estils, la tinta xinesa, el guaix, les ceres o el llapis gras. Una vesant poc coneguda d’un artista conegut a Catalunya per la seva aportació al cartellisme català. Aquesta obra inèdita es mostra aquests dies a la sala d’exposicions de Fons d’art Galeria després que la filla de l’artista, Marina Subirats, hagi emprès la iniciativa de fer conèixer i reconèixer l’obra del seu pare. La mostra és tan sols una selecció de l’obra catalogada en el llibre Subirats, editat per la galeria olotina, amb pròleg d’Antoni Clavé, que va compartir la formació amb Subirats a la classe de dibuix artístic de la Llotja d’Aribau, a Barcelona, el 1927. L’exposició dóna l’oportunitat al visitant de descobrir o recordar els indrets per on transcorria la vida a després de la Guerra civil, els llocs on aquella vida va transformar-se tot i que no en la direcció del progrés social i econòmic. Es podrà veure fins l’1 d’abril.

Deixa un comentari