Les obres del nou hospital d’Olot no s’aturaran

Tot apunta que el Departament de Salut respectarà les obres del nou hospital comarcal d’Olot. La conselleria ha anunciat la paralització de diversos projectes constructius d’hospitals a Catalunya però no s’ha pronunciat sobre el nou centre olotí, que va ser adjudicat a principis de l’any passat i que s’està construint a bon ritme. Fonts del nou govern català admeten que la majoria de projectes hospitalaris estan encara sobre la taula a l’espera de ser valorats, però no sembla que hagin de variar els terminis per al nou hospital olotí, que ha d’estar en funcionament a principis del 2013. Ara falta adjudicar els treballs per equipar l’interior de l’estructura, per un pressupost d’aproximadament 10 milions d’euros que ja ha estat aprovat per la Generalitat. Els equipaments mèdics del nou hospital comarcal de la Garrotxa s’han de començar a instal·lar el 2012 per possibilitar que a principis del 2013 el centre mèdic pugui posar-se en funcionament. El concurs per encarregar-se de la instal·lació està obert i properament s’adjudicarà per un valor d’aproximadament uns 10 milions d’euros. Tot i la retallada dels ingressos de la generalitat i l’anunci de paralització de les obres d’alguns hospitals catalans fet dies enrere, sembla que el nou govern no modificarà no intervindrà per encallar la construcció del nou hospital d’Olot. La Generalitat té aprovada la partida de 175 milions d’euros per garantir la finalització de les obres de l’edifici, l’equipament mèdic del seu interior i el manteniment del centre mèdic fins el 2037. Fins la data, l’Ajuntament no ha rebut cap trucada del departament de salut que amenaci el bon ritme del procés constructiu. Tot i que la majoria de projectes hospitalaris encara han de ser valorats pel nou govern, els diferents responsables se senten optimistes amb el futur hospital de la garrotxa.

Mentrestant, les retallades econòmiques van seguint el seu ritme al departament de salut. Recentment, el director dels serveis territorials de salut a Girona, Joaquim Casanovas, ha declarat que el departament es planteja si aturarà o no el servei de cirurgia cardíaca a l’Hospital Josep Trueta, ja que només el 25% dels pacients potencials arriben a operar-se a Girona, una noticia que ha inquietat els professionals del centre gironí.