Robots garrotxins al First Lego League

Dos equips d’alumnes de segon i tercer d’ESO de l’Institut Bosc de la Coma han estat premiats pel concurs First Lego League. La seva destresa amb la programació i el muntatge de Robots amb peces de Lego els ha portat a semifinals i a quarts de final. A més, han rebut dos premis, un al millor treball en equip i l’altre al millor entrenador. El concurs First Lego Legue té per objectiu acostar el mòn de la tecnologia als nois de 10 a 16 anys. Es tracta d’un concurs mundial on participen més de 100.000 alumnes cada any. El 6 de febrer es va celebrar per primera vegada a la Universitat de Girona com a seu provincial. El guanyador, un Institut de Figueres, passarà a l’eliminatòria estatal. La fortuna va voler que aquesta vegada els alumnes de 3er d’ESO, el ROBOBOSC DOS, caigués als quarts de final davant els seus propis companys, el ROBOBOSC U, els alumnes de 2on d’ESO del IES BOSC DE LA COMA. Però a part de l’apartat competitiu, els dos equips van rebre un premi cadascun.

El campionat té tres apartats, centrats en un projecte científic, un projecte tecnològic i en una sèrie de proves pràctiques a realitzar en fases eliminatòries. L’organització els facilita les peces i el taulell en dos minuts i mig han de completar la prova. Tant el ROBOBOSC u com el dos han tingut un trimestre per preparar-se per la prova amb l’ajuda del professorat del departament científico-tecnològic, el de ciències i també l’aportació voluntària d’un pare que treballa en el camp de la robòtica i els automatismes. Cada divendres a la tarda, en una aula cedida per l’institut, els alumnes s’han preparat pel campionat. És la cinquena vegada que diferents nois i noies representen l’IES Bosc de la Coma al First Lego League.

 

 

Deixa un comentari