Els Catòlics i l’Orfeó Popular Olotí ja són Ateneus

El Centre Catòlic d’Olot va ser fundat el 1878, mentre que l’Orfeó va néixer el 1904. Les dues entitats s’han encarregat de concentrar bona part del teixit associatiu i cultural de la ciutat, primer com a clubs tancats al servei dels seus socis. Darrerament, com a espais de creació cultural i de trobada oberts a tots els ciutadans. Amb la voluntat de seguir presents en la realitat olotina per molts anys més, recentment les dues entitats s’han inclòs dins la xarxa de centres culturals de Catalunya i com a membres de la federació d’Ateneus del país. La primera consideració els permetrà seguir rebent subvencions públiques. La segona, els permetrà estar al corrent de totes les informacions per seguir oferint la seva funció social de la millor manera possible. Dissabte es van estrenar com a nous membres del club d’ateneus de Catalunya com a amfitrions de l’assemblea nacional de la federació. L’Orfeó Popular Olotí i el Centre Catòlic van convertir-se dissabte en espais per a la celebració de l’assemblea nacional de la federació d’ateneus de Catalunya, que va reconèixer la tasca desenvolupada per Pere Joan Pujol com a president de l’ens català els últims vuit anys i va decidir per unanimitat el relleu a favor d’una nova junta encapçalada per Salvador Carles, de la Societat La Principal de Vilafranca del Penedès. El president sortint i l’entrant van celebrar la incorporació dels ateneus olotins a la seva federació.

Els avantatges de pertànyer a la federació d’ateneus catalana passen per estar al corrent de tots els moviments que es facin per afavorir i millorar el funcionament dels seus membres.

El dinar de l’assemblea, celebrat al Restaurant Self-Service d’Olot, va comptar amb la presència del conseller de cultura, Ferran Mascarell, que, tot i admetre la frenada en les inversions, va dir que aquest era un punt d’inflexió per rempendre la marxa amb més força, i va qualificar els ateneus d’entitats de futur.

La nova junta de Salvador Carles afrontarà el repte perquè els joves segueixin identificant-se amb els valors dels ateneus i assumeixin càrrecs presidencials i contribueixin a perpetuar aquestes entitats en el futur.

A banda dels catòlics i l’Orfeó popular Olotí, també s’ha incorporat a la federació el centre cívic de les Preses. Amb aquestes tres darreres incorporacions, ja són 160 les entitats associades a la Federació d’Ateneus de Catalunya, que aposta per reequilibrar la seva representació al territori. Fins ara, la majoria d’associats són de la zona metropolitana de Barcelona o del Maresme, tot i que poc a poc, les entitats gironines són cada cop més presents.

Deixa un comentari