Les Preses recuperarà l’escola

Les Preses tornarà a tenir escola el curs vinent. De moment, l’edifici que acollirà el centre definitiu està esperant ser construït, però l’Ajuntament ha decidit iniciar alguns dels cursos a la primera planta del centre cultural, a les dependències que fins ara havien acollit el dispensari municipal. Aquest espai donarà cabuda per un any als cursos preescolars i primer de primària, per als quals ja s’han preinscrits 77 nens i nenes del poble. Les preses va perdre la seva escola el 1979. des de llavors, la recuperació de l’escola del poble ha estat reivindicada pels seus veïns. L’abril del 2010, el govern de la Generalitat havia donat llum verd al projecte de la nova escola a la zona de la bòbila, amb una inversió de 4 milions d’euros i va preveure la seva finalització per al curs 2011-2012. Finalment, aquestes previsions no es compliran. L’escola estarà acabada pel curs 2012-2013, però l’Ajuntament ha volgut iniciar ja alguns cursos en un espai provisional pel curs vinent. L’espai serà el centre cultural del municipi, a les sales que fins ara havien acollit el dispensari municipal. S’oferiran els cursos que van de P-3 a Primer de primària. 77 nens i nenes de les preses ja han estat preinscrits.

L’escola provisional ja compta amb un equip pedagògic i una incipient agrupació de mares i pares que ja treballen pel proper curs i el projecte educatiu un cop s’acabin les obres de la nova escola. L’escola de les preses és un projecte del departament d’ensenyament que encara avança juntament amb la nva escola del Morrot d’Olot malgrat les retallades en les inversions. Les obres compten amb el vist i plau de la conselleria i GISA i començaran en els propers dies en aquest espai on s’ha conservat la torre industrial com a testimoni de la història fabril de la zona. Tindrà prop de 3 mil metres quadrats repartits en dos pisos en forma d’ela. Acollirà tots els cursos, des de P3 a sisè de primària amb una classe per a cada curs. Es preveu que els treballs durin un any i el centre estigui en funcionament de cara al curs 2012-2013.

Deixa un comentari