Frigorífics Esteve Riera redueix un 80% la seva plantilla

L’empresa del sector carni Frigorífics Esteve Riera, de Sant Esteve d’en Bas, amb més de 100 anys d’història, va començar veient com la seva producció baixava fins el 50%. Després, com l’empresa figuerenca Fridasa abandonava les seves instal·lacions. Finalment, demà, veurà la seva plantilla reduïda a 10 operaris. Per a la majoria de treballadors, avui és l’última jornada laboral. Demà no tornaran a la feina. L’empresa intentarà reincorporar alguns d’ells passats uns mesos. De moment, i amb els gerents, han acordat rebre la indemnització mínima, 30 dies per any treballat. A la vintena d’operaris que van deixar de treballar a finals de febrer després del tancament de la sala de desfer, li seguiran demà una vintena més per als quals avui és l’últim dia de treball. Demà es fa efectiu l’expedient de regulació d’ocupació presentat per l’empresa i aprovat pel departament de treball des del 25 de febrer.

Avui es presenta la documentació pertinent, aquesta tarda, els treballadors acomiadats es reuneixen amb els serveis jurídics d’UGT i demà ingressaran a l’oficina de treball per donar-se d’alta a l’atur. El comité d’empresa i els gerents han pactat la indemnització mínima per als treballadors acomiadats, 30 dies per any treballat. Tot i així, l’empresa no tancarà i continuarà la seva activitat en menor escala amb una desena de treballadors. Se suprimeix la distribució a minoristes tot i que continuarà el repartiment a minoristes i l’elaboració d’embotits. La intenció continua essent la d’incorporar alguns dels treballadors que aquesta setmana deixen la feina en un futur, quan les condicions siguin més favorables. La reincorporació es fa més difícil per als treballadors depenents de l’empresa Fridasa que van deixar la feina fa dies amb el tancament de la sala de desfer.

Deixa un comentari