La pluja ha provocat problemes importants a la Garrotxa

La Direcció General de Protecció Civil manté l’alerta Inuncat a la Garrotxa. La pluja, molt intensa durant les últimes hores, ha provocat diversos problemes. Segueix tallada la GIP-5226, a les Preses, per bassals d’aigua. El mateix passa a la GIV-5224, a la Pinya, on també està tallada la circulació per acomulació d’aigua. Aquest vespre els Bombers i els Mossos d’Esquadra han hagut de treballar per treure treure aigua i desviar el trànsit. De fet, per la resta de la parcel·lària es pot circular, això sí, amb molta precaució perquè en alguns trams hi ha poca visibilitat als marges de la carretera. A l’escola Verntallat, els alumnes han acabat abans les classes per precaució perquè s’estava acomulant molta aigua als voltants del centre educatiu. A Olot s’ha hagut de tallar la Ronda Fluvià, des del Pont de Cal Russet fins al de la Teisa, i s’ha avisat als propietaris dels vehicles estacionats que els retirin. Aquells que no s’han pogut localitzar, la grua ha retirat el vehicle fins a un lloc més segur. També s’ha avisat als veïns de l’avinguda Galicia (des del Pont de les Mores fins al Pont de Colón) de la crescuda del riu. De cara a aquesta nit la Policia Municipal reforçarà el servei. Tot i aquestes incidències, no hi ha perill de desbordament del riu Fluvià i en tot cas caldrà estar pendents de la pluja que pugui caure durant les properes hores. El Servei de Meteorologia de Catalunya manté activada l’alerta per fortes pluges. A la Garrotxa, de cara a demà, han de seguir les precipitacions fins a la tarda però el risc és baix. Meteolot.com també confirma que les precipitacions seguiran fins després del migdia.

L’Agència Catalana de l’Aigua desembassarà de forma important les preses de Sau i Susqueda a conseqüència de les instenses precipitacions registrades aquests dies. Aquest fet afegit a la pluja caiguda durant les darreres hores podria provoca incidències en alguns punts d’Osona i la Selva, segons ha alertat la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), que ha avisat els ajuntaments de la zona perquè senyalitzin els guals i els passos a nivell, tot i que no ha concretat quan es realitzaran els desembassaments. D’altra banda, el riu Fluvià s’ha desbordat en tres punts d’Olot.

Deixa un comentari