Millora la situació meteorològica i també els rius de la Garrotxa

OTV/EL PUNT.- La situació meteorològica ha millorat substancialment durant les últimes hores. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya preveu, encara, per avui algunes precipitacions però el cel s’ha d’aclarir a mida que avanci el dia. A Olot ahir es van recollir gairebé 80 litres per metre quadrat. Aquesta xifra cal sumar-hi els 90 litres per metre quadrat del cap de setmana. A la Vall d’en Bas, aquest dimarts, han caigut 123 litres i pràcticament 160 a la capçalera del riu. La policia municipal, els Mossos i Protecció Civil van tallar els passallissos del riu Fluvià al seu pas per Olot i també els Ponts de les Mores, de Ferro i el de l’ambulatori. La Ronda Fluvià també es va haver de tallar perquè el riu pràcticament es desbordava i es van haver de retirar els vehicles que etaven estacions en zones pròximes. La mateixa situació es va viure al Passeig de Sant Roc, on també es va tallar la circulació.

A la Vall d’en Bas, el Fluvià es va desbordar a la confluència del Gurn i a la Pomareda, als Hostalets, a la carretera de Joanetes i a la caserna. Durant bona estona només es va poder accedir a Sant Privat, els Hostalets, Puigpardines i el Mallol per la Pinya. Els bombers, que a Olot només van fer sortides preventives, van haver de desallotjar l’escola Verntallat perquè els accessos s’havien inundat. El pont dels Hostalets va quedar tallat i l’aigua va inundar el camp de futbol del poble i els vestidors.

A Sant Jaume de Llierca, el Fluvià va cobrir els passallissos que porten a la Miana, Cogulera i Canet. A Montagut, els veïns del barri dels Angles van quedar incomunicats. També es va tallar el pas al passallís de la carretera que va de Montagut a Tortellà.

Deixa un comentari