Actuacions per protegir l’Alta Garrotxa

El Consorci de l’Alta Garrotxa ha rebut la visita dels tècnics de les diputacions de Barcelona i Girona i del director de la Xarxa Custodia del Territori per comprovar de primera mà els treballs que s’estan realitzant dins del marc del projecte de recuperació d’espais oberts per a la pastura. Concretament, els tècnics van visitar les zones de Pera i Bastrecà.

A aquest últim indret, el director de la Xarxa de Custodia del territori va firmar un acord de custodia amb la propietària de la finca per tal de millorar l’estat de conservació de dues basses i de l’hàbitat de jonceda. Precisament, el projecte de recuperació d’espais oberts a l’Alta Garrotxa s’ha fet en col·laboració amb els propietaris a través de la figura de la custodia del territori, amb la qual cada part es compromet a fer actuacions per preservar el territori. D’altra banda, el Consorci de l’Alta Garrotxa ha anunciat que està retirant els trams inicials de les vies d’escalada dels sectors restringits de Intramon, Gitarru i Bellavista. La restricció es porta a terme amb motiu de l’inici del període de nidificació dels rapinyaires. Les vies es tronaran a equipar quan finalitzi l’època de cria. És una mesura a la qual arriba el consorci després de veure que la temporada passada alguns escaladors no van fer cas de la senyalització informativa que es trobava a la zona.