La Marató de Sang d’Olot es farà el 7 de maig

El pròxim 7 de maig se celebrarà a olot la cinquena marató de Sang. Avui comença el compte enrere amb què es vol incentivar la participació de la ciutat i també de tota la comarca. En les últimes dues edicions, el 2007 i el 2009, la marató d’olot va ser la que va recollir més bosses en un sol dia de tot Catalunya. Ara es vol batre un nou rècord amb el lema ‘No donar sang, et pot passar factura’.

Falten 50 dies pel 7 de maig. De 10 del matí a 10 del vespres, 45 camilles i desenes de professionals de la medicina extreuran la sang dels donants a l’hospici d’olot. El Banc de Sang i Teixits de Catalunya va néixer el 1995 amb l’objectiu de garantir l’abastament i el bon ús de sang i teixits a Catalunya. Fa 10 anys es va fer per primera vegada la Marató d’olot, i va tardar poc en convertir-se en la més exitosa de Catalunya.

Són moltes les entitats de la ciutat que s’hi impliquen, el personal de l’hospital d’olot i els reforços que vénen de girona. També els comerços d’olot, que hi posen el refrigeri i els voluntaris que col·laboren durant la jornada. A més, la organització s’encarrega que la jornada estigui marcada per la festivitat, tal i com mereix l’acte de donar vida.

El Banc de Sang, l’Associació de Donants i l’Ajuntament d’olot aprofiten també l’ocasió per explicar a les escoles per què la sang és tant necessària als centres sanitaris.

Es pot participar de moltes maneres a la marató. Fent de donant, de voluntari i, especialment, portant un nou donant. Diversos establiments de la ciutat ja reparteixen butlletes per participar en l’esdeveniment. Una de les novetats respecte altres anys és la interpretació d’alguns dels actes i de la Marató en llengua de signes per persones sordes.

x