Es comença a treballar en la ‘via verda’ entre la Vall de Bianya i St. Joan les Abadesses

El projecte per a la construcció d’una via verda entre la Vall de Bianya i Sant Joan les Abadesses es comença a redactar. Aquesta via verda està inclosa en el programa anomenat Enllaç per crear una connexió cicloturística entre Catalunya i França, i és una reivindicació clàssica del consorci vies verdes de Girona i els mateixos cicloturistes. La redacció del projecte estarà enllestida abans de l’estiu.

La zona de Sant Pere Despuig i el Molí d’en Solà és el punt on començarà la futura via verda per al cicloturisme entre la Vall de Bianya i el Ripollès, concretament, fins a Sant Joan les Abadesses, passant per Santa Llúcia del Puigmal i el coll de Santigosa. El Consorci Vies Verdes de Girona, vinculat a la diputació, ha contractat la redacció del projecte constructiu per un import de 40 mil euros, un projecte que ha d’estar finalitzat el 31 de maig d’aquest mateix any. Actualment, entre Sant Joan les Abadesses i Olot, per a la pràctica del cicloturisme no hi ha cap via verda, sinó una connexió per l’antiga carretera del coll de Santigosa. Els usuaris que volen seguir a la via verda que comença a Sant Joan, utilitzen la carretera GI-521 o el camí a Santa Llúcia de Puigmal, trams pocs adequats per utilitzar la bicicleta. La redacció del projecte és el primer pas per poder aconseguir el finançament necessari per a la realització de l’obra amb la participació del Ministeri de medi Ambient i Medi Rural i Marí. La nova via verda completarà un tram del projecte Enllaç, que ha de crear una anella per a la bicicleta entre Catalunya i França que aprofiti les xarxes de vies verdes i de cicloturisme existents a ambdós costats de la frontera. Així, s’unirà la ruta del Ferro i la del carbó amb la ruta del Carrilet. La nova via verda connectarà també a nivell cicloturístic de la Garrotxa i del Ripollès.