Olot acollirà el festival Zoomvi

Els dies 1 i 2 d’abril Olot, Reus i Barcelona acolliran el festival de videoclips Zoomvi. Una mostra que pren el relleu dels premis Estereorec, que se celebren a olot des del 2007. Ara el festival ha crescut i es vol erigir en la plataforma que vehiculi les experiències dels professionals de la indústria del videoclip a Catalunya.

Barcelona, Reus i Olot formen la única seu del festival Zoomvi, centrar en els videoclips i els professionals de la indústria que els envolten. Aprofitant la plataforma tecnològica que ofereix l’Anella Cultural, el centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Centre d’Art Cal Masó i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot celebraran simultàniament el festival els dies 1 i 2 d’abril.

Divendres es presentarà el documental Bankrobber, un repàs per la feina de la discogràfica del mateix nom, que en 10 anys de vida s’ha convertit en la cantera dels nous grups catalans. El documental està en fase de muntatge, però se’n presentaran algunes imatges i el seu director i els responsables del segell en parlaran. A última hora de divendres i dissabte hi haurà també concerts, a més d’una batalla a l’estil em si MC. El festival ha rebut 94 propostes via web des que es va obrir la convocatòria. De la preselecció de videoclips, n’han sortit 15 finalistes que es presentaran tant divendres com dissabte al voltant de les 7 de la tarda. El dissabte a les 10 se sabrà qui s’endú els 1.500 euros del premi que entrega el jurat.

Els premis són un dels punts forts del fesival, però Zoomvi está més encaminat a enaltir la figura del realitzador de videoclips que no pas a ser un simple expositor. A les 12 del migdia del dissabte, se celebrarà la jornada de realitzadors per a professionals del sector, amb ponents i públic connectat des de les tres ciutats. A la tarda es presentaran els projectes Murfila, La ciudad subterránea i Sones. A olot, el festival se celebrarà entre l’hospici i la sala Torin.

 

Deixa un comentari