Contador deixa vista per sentència la Volta Catalunya, que avui ha arrencat a la Vall d’en Bas

Albert Contador, del Saxo Bank, ha imposat la seva llei i ha deixat la Volta a Catlaunya del centenari vista per sentència. El ciclista de Pinto ha guanyat l’etapa reina, de 183 quilòmetres, que s’ha disputat entre la Vall d’en Bas i Andorra, i es col·loca líder de la general. Els tres ports de primera categoría de l’etapa, Coubet, Collada de Toses i La Comella han decidit avui els resultats de la Volta. Xavi Tondo, el ciclista de Valls afincat a la Vall d’en Bas ha estat l’últim en firmar i el que s’ha posat al davant a la sortida.

238 corredors entre els que molt probablement hi hagi el futur guanyador del Tour. Contador, Denis Menchov, Cadel Evans, Vladimir karpets, Michelle Scarponi o Igor Antón en son alguns. Al final de la segona etapa, Gatis Smukulis lidera la general, però la diferència entre la primera i la vuitanta-setena posició és només de 28 segons. Per això l’etapa d’avui és l’etapa reina, i per això els tres ports de primera categoria hauran de decidir les primeres posicions de la general. El club ciclista de Bas ha col·laborat amb la Volta, i s’ha pogut comprovar amb la gran quantitat d’aficionats que no s’han volgut perdre la sortida. La Volta acabarà aquest diumenge amb l’arribada a Barcelona, després de més de 1200 quilòmetres pel principat. El centenari de la Volta ha pogut comptar a més amb els ciclistes més en forma del moment. 24 equips nacionals i internacionals que ténen els millors.