Més que un museu del camp

Han començat les obres de la primera fase de l’ecomuseu de la Vall d’en Bas, un museu sobre el sector del camp i la història remença del municipi. S’ubicarà al passatge de Can Trona i es vol que compleixi funcions més enllà d’un museu per a la promoció turística. S’hi crearà un espai agrari per l’estudi de varietats del camp per ajudar a l’evolució del sector de la pagesia.

Han començat els treballs per al nou ecomuseu del camp de la Vall d’en Bas, un projecte reivindicat des de fa anys sobre el sector agrari i la seva història al municipi, com els fets de la revolta Remença. Ara el projecte que va començar fa dos anys amb la redacció d’un estudi museogràfic, comença a caminar. Amb 2200 metres quadrats, l’edifici s’ha dissenyat de manera que cridi l’atenció dels visitants procedents de l’eix vic olot alhora que s’integra al territori.

Es projecten dues sales d’exposicions temporals, una sala d’exposició permanent, així com una aula polivalent, mediateca i zones exteriors amb possibilitat d’acollir més mostres. El projecte va més enllà que la promoció turística. L’edifici acollirà un espai agrari d’anàlisi i experimentació amb varietats de productes del camp.

La primera fase del museu està pressupostada en més d’un milió 200 mil euros. Compta amb una subvenció de més de 300 mil euros del ministeri de cultura així com del Fons Europeu i la conselleria de cultura. Miquel Calm explica que les diferents administracions creuen en el projecte. Es preveu que la primera fase del projecte estigui acabada d’aquí a un any.