Dos anys de l’obertura de Bracons i les variants d’Olot i les Preses no estan construïdes

Ahir va fer dos anys que el túnel de Bracons és obert i encara no hi ha terminis per a la construcció de les variants d’Olot i de les Preses, la vies necessàries que han de canalitzar el trànsit que circula per l’Eix Vic-Olot, i que s’acumula en moments puntuals encara a la travessera de les Preses. Els ajuntaments directament implicats demanen asseure’s amb els nous responsables del govern català per arribar a una solució. El delegat del govern de Girona, Eudald Casadesús, diu que els projectes són prioritaris però la crisi econòmica obligarà a posposar-los.

El túnel de Bracons ha fet dos anys i Olot, les preses i la Vall d’en Bas continuen trobant a faltar el seu complement natural, les variants que han de canalitzar el trànsit que l’eix Vic-Olot genera. El pas per la travessera de les Preses es continua comptat per minuts. Les preses demana aprofitar el canvi de govern per tornar-se a asseure i desencallar els projectes. A la Vall d’en Bas consideren que la Variant d’Olot és la més necessària. L’antic conseller de Política territorial, Joaquim Nadal, va dir que el govern treballaria perquè la via fos una realitat al més aviat possible. L’alcalde de la Vall, Miquel Calm, no és optimista en aquest sentit.

El delegat del govern, Eudald Casadesús, ha dit a Olot Televisió que les variants són uns projectes prioritaris per al nou govern però que la situació econòmica actual obliga a posposar-los d’un a dos anys més. La previsió més realista és que l’eix vic Olot continuarà encara durant anys sense les seves corresponents variants a la Garrotxa.

Deixa un comentari