Pau Vidal guanya el premi Marian Vayreda dels Ciutat d’Olot

L’escriptor i lingüista Barcelona Pau Vidal va guanyar ahir a la nit la 45ª edició del premi Marian Vayreda de prosa narrativa dels premis ciutat d’Olot, que es van lliurar dissabte a la sala el Torin. Vidal va rebre el guardó, dotat amb 10 mil euros, per la novel·la policíaca i metalingüista fronts oberts.

L’escriptor barceloní Pau Vidal i Gavilan va rebre dissabte el premi Marian vayreda dels Premis Ciutats d’olot per la novel·la Fronts Oberts, en què un filòleg que treballa per als Mossos d’Esquadra es veu embolicat en un assassinat en una trama que es desenvolupa entre Barcelona i el País Valencià. Aquest any el nivell de la majoria dels noranta originals presentats ha estat especialment alt, segons ha declarat el jurat del concurs. El 43è premi ciutat Olot de novel·la juvenil ha estat per al periodista del Maresme Joan Botta per l’obra Dues ratlles volien dir positiu, que publicarà la Galera.

Al mateix acte també es va lliurar el 45è premi de poesia Joan teixidor, dedicat als haikus en línea. Per primera vegada s’ha premiat un sol autor, i no tres. El guanyador ha estat Abraham Mohino pel recull de haikus Persistència del blanc titani en temps dels ametllers batuts.

Abans de l’entrega de premis Ciutat d’Olot, es va fer un acte literari emmarcat dins del cicle lot temps de paraules d’aquest any dedicat al poeta Joan Maragall. Rosa Novell va oferir el recital Joan Maragall, el ciutadà.

Deixa un comentari