L’Hospital d’Olot no es farà responsable d’una retallada per sobre del 5%

L’Institut Català de la Salut ha demanat a l’Hospital Sant Jaume d’Olot que redueixi el seu pressupost un 8,15% respecte de l’any passat. Avui el patronat del centre olotí ha comparegut en roda de premsa per respondre amb contundència el departament de salut i dir-li que aquesta reducció és totalment inacceptable perquè posa en perill la qualitat assistencial del centre. L’Hospital diu que no es fa responsable d’una retallada superior al 5% i que, en tot cas, sigui el departament qui dicti les mesures que cal aplicar en el centre olotí per arribar al 8%, sota la responsabilitat de l’administració catalana.

Contundent s’ha mostrat avui el patronat de la Fundació privada Hospital Sant Jaume d’Olot sobre la resolució de l’Institut Català de la Salut en matèria de retallades als centres sanitaris. Catsalut proposa que l’hospital olotí rebaixi en 1 milió 800 mil euros el seu pressupost, un 8,15% respecte de l’any passat. El patronat considera inacceptable la proposta perquè, segons al·leguen, aquesta posaria en perill la qualitat assistencial del centre, i han advertit que només es fan responsables d’una retallada fins al 5% del pressupost.

El patronat diu que en els últims anys ha sabuit tancar els comptes sense dèficit econòmic, malgrat els diners que CatSalut destina a la comarca, molt per sota de la majoria de comarques catalanes. Per això, consideren totalment injust i innacceptable que la reducció del pressupost sigui indiscriminada i lineal per a tots els hospitals catalans.

L’Hospital només assumirà sota la seva responsabilitat la retallada del 5% del seu pressupost, el que significa un milió 100 mil euros. Això comportarà la reducció d’alguns derveis, com el de protesis i catarates. També s’allargaran les llistes d’espera quirúrgiques i de consultes externes. Per contra, podran mantenir la plantilla, tot i que no es faran més contractes temporals i es fa provable la reducció d’alguns contractes ja existents. Tot i així, el patronat assegura que aquesta reducció no afectarà a la construcció del nou hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa.

 

Deixa un comentari