Centenars de persones a la processó dels Dolors de Besalú

Aquest any la Congregació de Besalú també ha tingut l’honor de presentar el llibre ‘Priors dels Dolors’, un homenatatge a tots aquells devots de la Mare de Déu dels Dolors. Un record que s’ha materialitzat en una edició acompanyat de les portades dels programes dels Dolors dels últims 50 anys. Divendres passant, Divendres Sant, vàrem ser a Besalú per viure en directe la processó.

El sol es pont i comença a caure la tarda. Els últims raigs de llum deixen una imatge impressionant del pont de Besalú i de tota la façana de la ribera del Fluvià. Al centre del poble es prepara la processó dels Dolors. Els tambors comencen a ressonar per tots els carrers del poble. Manaies i estaferms ja són a la plaça del monestir de Sant Pere, a punt per sortir. La Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú, amb 310 anys d’història, omple els carrers de la vila. A pocs metres, el Prior d’aquest any es prepara per ser la protagonista de la processó. La junta ha escollit a l’Anna Maria Gamero i Fauró. Per ella és un honor poder-la presidir, més encara si tenim en compte que ja fa unes quantes dècades que una persona de la seva família va tenir aquest privilegi.

La festa dels Dolors és una de les celebracions més importants de la quaresma catalana i arriba al seu punt àlgid amb la Processó, a partir de les nou del vespre amb silenci pels carrers del casc antic. Aquest any la Venerable Congregació de Besalú ha editat aquest llibre: ‘Priors dels Dolors, 1960-2011).

Addicionalment, la Congregació ha presentat recentment la sardana ‘Pels Dolors a Besalú, del compositor besaluenc Narcís Lagares, arran del nomenament de la seva esposa, l’Anna Maria, com a Prior. La Processó de divendres deixa imatges per no oblidar i que traslladen tota la passió i devoció per la Setmana Santa.

Deixa un comentari