Es repeteix la polèmica en les inscripcions als instituts olotins

Dos anys després, torna la polèmica en les inscripcions als instituts olotins. Dos anys després, les autoritats educatives tornen a donar més classes a l’institut amb menys alumnes preinscrits, l’IES la Garrotxa, més que el Bosc de la Coma, amb alumnes preinscrits suficients per omplir quatre classes. Aquesta mesura es fa per compensar l’oferta educativa als tres instituts públics d’Olot però obliga als nens a estudiar lluny de casa durant quatre anys tot i que tenen un institut a la vora, amb totes les despeses de temps i diners que això comporta. 28 famílies es veuen afectades per aquesta decisió i esperen que les autoritats eductives rectifiquin abans no sigui massa tard.

Les autoritats educatives volen a obligar a 28 famílies a portar els seus fills a l’institut públic més allunyat de casa seva tot i tenir un institut al costat. La raó és un pacte entre els instituts per compensar l’oferta educativa. L’IES la Garrotxa, amb menys població veïna, se’n beneficia d’aquest pacte per no perdre alumnat. Alumnes propers del Bosc de la Coma, però, es veuen obligats a estudiar al Pla de Dalt durant els quatre anys que dura l’ESO. Les xifres no poden ser més reveladores:

A l’institut Bosc de la Coma, amb 106 alumnes preinscrits, se li donen tres classes o línies. A l’institut la Garrotxa és l’institut públic olotí amb menys preinscrits, 72. Tot i així, és a qui li han donat més classes. Li donen 4 línies, més que al Bosc de la Coma i més que al Montsacopa, que té 90 preinscrits. Els pares afectats per la mesura no entene n la situació.

Les famílies afecades veuen afectat el seu dia a dia amb aquesta mesura durant els quatre propers anys, i declaren que el TPO té encara deficiències a l’hora de conciliar horaris perquè l’utilitzin els seus fills.

Fa dos anys ja es va intentar donar quatre línies a l’IES la Garrotxa. La pressió dels pares afectats va fer que les autoritats rectifiquessin a temps i donessin la quarta classe a l’institut que la mereixia per població veïna, el Bosc de la Coma. S’haurà de veure si aquest any aquesta situació també es resol favorablement per a les famílies afectades.