La Cena es fa tradició a Sant Esteve d’en Bas

Dijous al vespre el públic de Sant esteve d’en Bas va tornar a assistir a la representació de « La Cena » a l’església del municipi. Aquesta representació tan singular, que escenifica el Sant Sopar de Jesús i els Apòstols, és pròpia del poble de Sant Esteve d’en Bas i sembla ser que els seus orígens es remunten a principis del segle XIV. Un col·lectiu de persones van recuperar el text fa nou anys i des de llavors la representen cada dijous sant. L’esdeveniment s’està convertint en una tradició en aquest poble de la Vall d’en Bas.

Després de deixar perdre la tradicional representació de La Cena durant molts anys, l’any 2002 el capellà de la parròquia va decidir recuperar-la i escenificar novament l’últim sopar de Jesús i els dotze apòstols a l’església. Des d’aquell any, cada dijous Sant es representa “La Cena” després de la missa. La particularitat més destacada de “La Cena” és el llenguatge utilitzat ja que es tracta d’un text escrit en català antic. De la representació també destaca la possibilitat de portar aquesta escenificació a l’altar de l’església de Sant Esteve, la qual cosa dota d’una gran bellesa plàstica tot el conjunt d’aquesta representació.

Deixa un comentari