A la Garrotxa hi ha més de 50 tipus d’orquídies diferents

Les orquídies de la Garrotxa són poc conegudes. Hi ha unes 55 espècies a la comarca que apareixen entre el febrer i l’octubre, i tot i que no es tracta d’espècies endèmiques, creixen de manera silvestre. L’Esbart de la Vall d’Hostoles, el Museu dels Volcans, l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot i la Institució Catalana d’Història Natural organitzen aquest divendres una conferència a l’hospici per explicar quines orquídies creixen de manera silvestre a la comarca. Amb el mateix objectiu han preparat dues sortides guiades als mesos de maig i juny.

Les orquídies han desenvolupat estratègies de reproducció molt complexes. En aquesta època i a la zona que hem visitat, hi ha 3 tipus d’orquídies. Divendres 29 d’abril a les 7 del vespre l’hospici acollirà la conferència Les orquídies de la Garrotxa. A més de donar a conèixer aquest tipus de plantes, els organitzadors també volen implicar els amants de la natura en els seus estudis sobre les orquídies.

x