Processats per falsa denúncia els gerents de l’hotel Can Güell de Sant Ferriol

La tardor del 2010, el departament de Salut va tancar l’hotel de luxe Can Güell de Sant Ferriol després que una persona que s’hi allotjava va patir un contagi de legionel·la. Setmanes després, a mitjans de desembre, els responsables de l’hotel van denunciar un robatori a l’interior de l’establiment. Segons els seus gerents, uns lladres es van emportar de l’hotel material divers per valor de més de 300 mil euros. Certes irregularitats en la denuncia van alertar els mossos d’esquadra, que van obrir una investigació per aclarir si aquest robatori havia estat real. La investigació ha acabat amb la imputació dels responsables de l’hotel per falsa denuncia. El cas ja es troba al jutjat número 1 d’Olot, que ha iniciat la instrucció i que haurà de decidir si deté els presumptes falsos denunciants.

El 15 de desembre del 2010, els responsables de l’hotel de 4 estrelles Can Güell, ubicat al terme municipal de Sant Ferriol, havia patit un robatori. Segons la denúncia, uns desconeguts van entrar a l’hotel, van trencar uns vidres i es van emportar ordinadors, la caixa registradora, del restaurant, un tallagespa i un generador d’un edifici annex. Els denunciants van valorar el material robat en més de 300 mil euros. En aquell moment, l’hotel Can Güell estava tancat i sense activitat. Aquella mateixa tardor, el departament de salut va sancionar l’establiment després que al juliol un dels seus clients va patir un contagi de legionel·la. El departament va considerar que l’hotel no va prendre les mesures suficients per eliminar el focus de bacils fins dos mesos després del contagi. Finalment, la conselleria va decidir tancar preventivament l’establiment. Setmanes després arribava la denúncia de robatori. Certes irregularitats van posar alerta els mossos d’esquadra. El 17 de març al matí, van iniciar una investigació per determinar la veracitat de la denúncia. Els agents han buscat proves als altres establiments propietat de la família gerent de Can Güell, la fonda Siqués i l’hotel Tallaferro, tots dos emplaçats a Besalú. La investigació ha acabat ara amb la imputació dels responsables de l’hotel de luxe per falsa denúncia. Els Mossos d’esquadra han portat el cas al jutjat número 1 d’Olot, que n’ha iniciat la instrucció. Serà aquest jutjat que haurà de d’estudiar la imputació i si aquesta ha de motivar les detencions dels presumptes falsos denunciants.