El noveller olotí Abel Robles s’estrena, a França

“Potser el més destacat de la primera novellada de la fira de Pasqua d’Arles”, així van qualificar les diferents publicacions especialitzades de toros l’actuació del noveller olotí Abel Robles el passat divendres Sant, en la seva estrena vestit de torero a la població francesa. El jove va acabar fent la volta a la plaça. Una vuitantena d’olotins i olotines en van ser testimonis directes, ja que van acostar-se a la impressionant plaça amb bus o en cotxe particular. Un bon debut que li deixa bones sensacions de cara a les properes novellades que l’olotí protagonitzarà aquesta temporada.

Una vuitantena de garrotxins i garrotxines van desplaçar-se fins la imponent plaça de toros d’Arles per animar el noveller Abel Robles, que s’estrenava vestit de torero. Els aficionats van esperar la sortida de l’olotí des de les graderies d’aquest antic amfiteatre romà. Pels túnels per on desfilaven antigament els gladiadors abans de sortir a la plaça, es concentrava ara el jove noveller abans del seu debut. Va ser el quart noveller a torejar. Abans, va fer un bon quite amb el novell anterior al seu que va deixar un bon sabor de boca. Al seu torn, va esperar el toro a davant la porta de sortida. Va brindar la seva actuació a l’empresari olotí Ramon Alentorn, i va començar una variada mostra de l’art de la tauromàquia amb un novell que recelava i que tenia poc a oferir. Sí ho va fer el noveller olotí. La publicació Mundo Toro.com apuntaven que l’actuació de Robles va ser el més destacat del matí de divendres, seriós en la seva expressió i amb mostres d’una tauromàquia castellana. França ha reconegut el toro com a bé d’interès cultural. En aquest context, les diferents escoles taurines franceses han declarat a Olot Televisió que oferiran el seu suport al noveller Abel Robles i la seva carrera. De fet, la propera novellada que l’olotí té prevista, també serà a França. El 7 de maig actuarà al municipi de Palabás.