A partir d’ara és més fàcil poder ballar la faràndula d’Olot

Ha canviat el protocol de la farándula per millorar certs dubtes que s’han trobat des de la regidoria de cultura a l’hora d’accedir a ballar un dels membres de la farándula olotina. Aquestes modificacions afecten a l’accés i les condicions dels balladors. Es redueix el nombre màxim que es poden ballar els cabeçuts i els caballets, de 6 anys a 4 amb exepcions pels que comencin a ballar aquest any. També es redueix el nombre màxim d’anys que es pot ballar els gegants, de 10 a 7 anys, i el dels capitals de cabeçuts i cavallets, de dos anys a un any. Les modificacions del protocol també diferencien ara a la llista d’aspirants a gegenter entre els que han ballat tots els anys com a cavallets, els que han ballat figures de la farándula de forma parcial i aquells que s’apunten a la llista com a ballador dels gegants per primera vegada. També es farà un allista oficial d’aspirants a ballar el Cap de Lligamosques.